viharjelzés

2021.04.03. 09:40

Felfújható deszkáról kerültek a vízbe

Éppen csak elindult az idei viharjelző-szezon a Balatonon, már két SUP deszkást ki is kellett menteniük a vízirendőröknek a tóból.

Sonline

Forrás: police.hu

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai pénteken elsőfokú viharjelzés mellett mentettek két személyt a Balatonból.

A délutáni órákban vették észre a SUP deszkával tó közepe felé sodródókat a rendőrök, amint a Gyenesdiás előtti vízterületen járőröztek. A bajba jutottak önerőből már nem tudnak a partra evezni. Az egyenruhások a balesetveszély elkerülése érdekében a bajba jutott 29 éves noszlopi, valamint a 33 éves ajkai nőket a szolgálati kisgéphajóba segítették, és a fürdőeszközökkel együtt a partra vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában