üzletelési

2021.05.11. 09:00

Bíróság elé állítják a kaposvári uzsorást

Mobilokkal üzletelt a két férfi, ám egy sikertelen ügylet után közel négyszeres árat követelt a sértettől és súlyosan megfenyegette. A Nagyatádi Járási Ügyészség zsarolás miatt emelt vádat a 48 éves kaposvári férfivel szemben.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A vádlott évek óta üzleti kapcsolatban állt a sértettel, akivel mobiltelefonok adás-vételében utaztak. A vádlott 2020 nyarán három mobiltelefon értékesítésével bízta meg a sértettet, aki a készülékeket továbbadta egyik ismerősének. Ő azonban sem a telefonok átadásakor, sem később nem fizetett a sértettnek.

A sértettnek a mobilokért 600 ezer forintot kellett volna fizetnie a vádlottnak,de erre határidőben nem került sor, így a férfi rendszeresen felhívta partnerét, akit idővel életének ellehetetlenítésével, súlyos bántalmazással, olykor megöléssel is megfenyegetett, ha nem fizet.

A vádlott később a követelés összegét is egyoldalúan megemelte többször úgy, hogy a végén a sértettet életveszélyes fenyegetésekkel már 2,3 millió forint megfizetésére akarta kényszeríteni.

A sértett végül saját és családja életét féltve 2020 decemberében a nagyatádi rendőrökhöz fordult, majd egy rendőrségi akció keretében, teljesítést színlelve 100 ezer forintot adott át a vádlottnak, akit a pénz átvételekor a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek. A vádlott letartóztatását ezután az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában