bántalmazás

2021.05.14. 10:14

Nőket használtak csalinak, hogy pénzt csaljanak ki Földváron

Rátámadtak egy férfira a kocsmában azzal az ürüggyel, hogy tiszteletlenül viselkedett a nőkkel, de valójában a pénzét akarták elszedni.

K.G.

A két tettes, egy 39 és egy 34 éves férfi tavaly nyáron érkezett a Balatonhoz. Zamárdiban egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg a sértettel, akiről azt a következtetést vonták le, hogy nagyobb összegű pénz van nála. Balatonföldváron italoztak tovább, ekkor a sértett a vádlottak beleegyezésével a barátnőikkel is táncolt. Azonban a férfiak ezt kihasználva valótlanul azzal álltak elő, hogy nem megfelelően viselkedett élettársaikkal, ezért az ekkor már esősen ittas sértettől 100 ezer forintot követeltek kárpótlásul. Miközben ütötték, a megfélemlített férfit egy bankautomatához is elkísérték, de nem tudott pénzt felvenni, ezért csak a nála lévő tízezer forintos bankót adta át. Ezután a rablók úgy megverték az áldozatukat, hogy elvesztette az eszméletét, és nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülései keletkeztek.

Az ügyben a Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat. Azt indítványozták, hogy a járásbíróság az egyik férfit 8 év börtönre, míg a többszörös visszaeső másikat 12 év fegyházbüntetésre ítélje, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában