Minden napra Balaton

2021.07.05. 11:43

A nyár is lehet veszélyes a Balatonnál

Játékos feladatokon keresztül ismertették meg a holládi és balatonberényi fiatalokkal, milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk nyáron és arra is tanácsokat adtak nekik, hogy ezeket miként kerülhetik el.

Sonline

Forrás: police.hu

A bűnmegelőzési szakemberek szombaton előbb a balatonberényi strandon, azt követően pedig Holládon tartottak baleset- és bűnmegelőzési, valamint áldozatvédelmi roadshow-t.

Az előadók hasznos tanácsokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, a 112–es segélyhívó szám rendeltetésére, valamint a tudatos és felelősségteljes internet használatra.

A tájékoztatáson kívül játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a rendőrségi sátorhoz látogatók, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhető az áldozattá válás. A gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legkisebbek pedig kocka-kirakóval játszhattak, és természetesen beülhettek a rendőrautóba is.

 

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

 • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
 • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
 • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
 • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
 • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
 • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!
 • Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában