felelőtlenség

2021.07.17. 10:48

Csillió büntetőponttal, részegen, vagy sisak nélkül randalíroztak az utakon

Néha már jogosan gondolhatjuk, hogy akinél minden rendben van, az az utakra se lép...

Sonline

Fotó: Shutterstock

A marcali körzeti megbízottak 2021. július 15-én este Nikla belterületén ellenőriztek egy autóvezetőt. Megállapították, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mert előéleti pontjai elérték a 18-at, így a hatóság a jogosítványát 6 hónapra visszavonta. A rendőrök a 23 éves kislődi lakost előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A zákányi körzeti megbízottak 2021. július 16-án délután Gyékényes belterületén ellenőriztek egy bukósisak és kötelező felelősségbiztosítás nélkül közlekedő motorost, akiről megállapították, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Az egyenruhások a 24 éves férfit előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A siófoki körzeti megbízottak pedig 2021. július 16-án este Ságvár belterületén igazoltattak egy motorost, akiről megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az ellenőrzés során alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív eredményt jelzett. A rendőrök a 24 éves siófoki férfit előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. Az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást is kezdeményeztek ellene.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján, 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is szabálysértési őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában