fotók

2021.07.09. 10:00

Garázsba zárta és félelemben tartotta munkásait egy kaposvári férfi

Sanyargatással elkövetett kényszermunka és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, 39 éves férfi ellen, aki fenyegetéssel és bántalmazással végeztetett környezetszennyező tevékenységet kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel.

K.G.

A kaposvári férfi telephelyén, illetve egy külvárosi ingatlanának udvarán veszélyes hulladéknak számító háztartási gépeket, gumiabroncsokat, gépjárműveket tárolt engedély nélkül. Az összegyűjtött hulladékból bontással és égetéssel akarta kinyerni a még értékesíthető fém tartalmú anyagokat, ehhez azonban segítségre volt szüksége. Úgy szerzett munkaerőt, hogy Kaposvár belvárosában szólította le a sértetteket, vagy ismerősei révén ajánlott nekik munkát. Napi 5000 forintot, élelmiszert és cigarettát ígért, ehelyett azonban a munkásai pár száz forintot és némi élelmet, jobbára a vádlott családja ételének a maradékát kapták. Amikor a munkások közölték a férfival, hogy nem akarnak tovább dolgozni neki, a vádlott fenyegette, ököllel ütötte, megrúgta és fellökte őket. Ha elmentek, visszavitette a sértetteket, és volt olyan dolgozója, akit „engedetlensége” miatt napokra a garázsába zárt. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre, és 7 év közügyektől eltiltásra a férfit, ha beismerő vallomást tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában