hétvégi beavatkozások

2021.09.13. 12:30

Háromezer köbméter égő trágyához és árokba szorult tehénhez is riasztották a tűzoltókat

Huszonnégy riasztása volt a mögöttünk álló hétvégén a Somogy megyei tűzoltóknak. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél és szabadtéri tüzeknél is egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Sonline

Pénteken egy somi szeméttelepen égett nyolcvan négyzetméteren a hulladék. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat, az egységek munkáját egy erőgép is segítette.

Árok mélyén az iszapba ragadt egy tehén péntek délelőtt Somogysárdon. A kaposvári hivatásos tűzoltók az állatot hevederekkel átkötve egy erőgép segítségével kiemelték a mélyből, majd épségben átadták gazdájának.

Kigyulladt egy autó motortere Juta és Várda között pénteken. A sofőr egy tűzoltó készülékkel megkezdte a lángok oltását. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd hőkamerával átvizsgálták az autót és egy vízsugárral visszahűtötték a még izzó alkatrészeket.

Vágástéri hulladék és az aljnövényzet is égett Kutas külterületén, pénteken a délutáni órákban. A nagyatádi hívatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak a tűzesethez, ahol vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Egymásba futott két személyautó pénteken Somogybabod határában, a 6714-es úton. A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Összeütközött két autó péntek este Marcaliban, a Csomós Gergely utcában. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben az egyik sofőr könnyebben megsérült.

Vasárnap hajnalban hídfőnek ütközött, majd felborult és árokba csapódott egy személygépjármű, Kapoly külterületén. A tabi önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a gépjármű vezetőjét, majd áramtalanították az autót. A sofőr egyedül utazott a járműben, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Csaknem háromezer köbméternyi trágya égett vasárnap, Ordacsehin a Fő utcában. A hulladékot egy erőgép átforgatta, majd a marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók három vízsugárral átáztatták a trágyát és megszüntették az izzást.

Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Marcali HTP, Tab ÖTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában