figyelmetlenség

2021.10.27. 08:15

Két embert ütöttek el a szörnyű balesetben

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki autójával két embert is elsodort a 61-es számú főúton.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vád szerint még 2019 októberérben történt a baleset Iharosberény és Pogányszentpéter között, a 61-es számú főúton. A sértettek elütöttek egy őzet és megálltak a tetemet eltávolítani. Mivel az állat a szemközti sávba zuhant, a sértetti jármű távolsági fényszoróját fenthagyták és az elakadásjelzőt is bekapcsolták, így mentek át az út másik oldalára.

Még mielőtt odaértek volna az őzhöz, láttak egy közeledő járművet, amelynek telefonjuk fényjével jelezték az úton elhelyezkedő akadályt. Az autós a jelzésre az úttesten megállt, ő is bekapcsolta járműve elakadásjelzőjét, majd utasa a lehúzott jobb oldali ablakon keresztül beszélni kezdett az autótól nem messze, az út jobb oldalánál álló sértettekkel.

Fotó: Rendőrség/Ügyészség

A terhelt is ebből irányból érkezett és a sávjával ellentétes oldalon leállított sértetti jármű távolsági fényszórójára figyelt, ezért nem vette időben észre az előtte álló autót. Megállni már nem tudott, ezért hirtelen jobbra rántotta a kormányt. A férfi a kormány elhúzásával az úton lévő autónak nem ment neki, de a kocsi mellett álló sértetteket már nem tudta kikerülni, járműve lökhárítójával mindkettejüket elütötte, majd egy fának csapódott.

Az egyik férfi olyan súlyos gerinc és láb sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a 34 éves férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában