agresszor

2021.11.25. 08:13

Ápolót vert az elégedetlen beteg Marcaliban

A kórházból való távozáskor a 23 éves pszichés gondokkal küzdő nő arcon ütött egy egészségügyi dolgozót. Most közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie.

Sonline

A vádiratban az áll, hogy a fiatal nő egy törött pohárral elvágta kezét késő este még tavaly novemberében, ezért bement a Marcali Városi Kórházba. A vádlottat az egyébként mentőtisztként dolgozó, de aznap ügyeletet ellátó sértett fogadta, majd az ügyeletes orvos varrta össze sebét.

Miután ellátták a sebét pánikbetegség tört ki rajta, amellyel egyébként már évek óta küzdött. Ezen több dolgozó igyekezett segíteni, amikor lenyugodott, sértett közölte vele, hogy habár kérte a fiatal nő, nem fogják értesíteni szüleit, hiszen már ő is képes telefonálni.

A fiatal nő az őrző kórteremből végül maga hívta szüleit, akik a kórházba siettek. De a hozzátartozóinak történő átadásakor ismét pánikrohama lettt, melynek során már azt sérelmezte, hogy nem a kórház értesítette szüleit. Amikor végül kerekesszékkel kikísérték és a sértett igyekezett felsegíteni onnan a vádlott hozzáfordult, és „ezzel még tartozom” kijelentést követően indulatból ököllel, kis erővel megütötte arcán.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a terhelttel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában