Fotók!

2022.02.05. 16:34

Ég a nádas a Desedánál

Olvasónktól kaptuk a fotót, melyen egy rövidebb szakaszon lángol a desedai nádas szombat délután.

Sonline

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a jelenség nem szokatlan a Kaposvár melletti tavon, ugyanis előzetes bejelentést követően a megfelelő szakemberek felügyeletével előfordul hogy égetik a nádast. A somogyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint bejelentés nem történt a tűzesetről, ezért tervezett égetésről lehet szó.

A nádas égetése csak kivételesen, a környezetvédelmi és természetvédelmi és egyéb jogszabályok előírásaira figyelemmel, illetve a jogszabály szerint szükséges hatósági engedélyekkel végezhető. Az engedélyezési eljárásra természeti, illetve védett természeti területen a természetvédelmi hatóság, egyéb területeken a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatala rendelkezik hatáskörrel, amennyiben arról kormányrendelet másként nem rendelkezik. Az égetésre a természetes vizek medrének fenntartója, illetve tulajdonosa jogosult.

 

Címkék#tűz#Deseda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában