Agresszív férj

2022.02.07. 07:43

Részegre itta magát, eszméletlenre verte az asszonyt

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy negyvenes éveiben járó férfival szemben. A férjet azzal vádolják, hogy részegen többször is elverte feleségét, egyszer életveszélyes sérülést is okozott az asszonynak.

Fotó: Shutterstock

A vádlott és feleségének kapcsolata évekkel korábban megromlott. Ennek ellenére gyakran előfordult, hogy együtt italoztak, és nem volt ritka az sem, hogy az ilyenkor kipattant vita tettlegességig fajult. Dacára veréseknek, az asszony a testi és lelki bántalmazást mindig megbocsátotta a férfinak.

Az egyik ilyen alkalommal ismerősük születésnapját ünnepelték, amikor a többi vendég szeme láttára ütötte meg a nőt a férfi, mert féltékeny lett.  Még folytatta volna a bántalmazást, ha az egyik vendég nem lép közbe. Egy másik alkalommal a férfi többször is felesége arcába ütött, akinek csak a véletlen folytán nem keletkezett súlyosabb sérülése.

A legkirívóbb eset azonban az otthonukban történt. A részeg férj ekkor is veszekedni kezdett a feleségével és annyira begurult, hogy eszméletlenre verte a feleségét. Két, nagy erejű ökölütést mért a sértett bal oldalára, aki ettől a földre zuhant és elájult. A nőhöz végül a vádlott hívott mentőt, majd a kórházban kiderült, hogy a sértettnél közvetlen életveszéllyel járó teljes mellűri léggyülem alakult ki, illetve a bordája is eltörött, ezért az életét a szakszerű és gyors orvosi segítség mentette meg.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában