Rágalmazás

2022.03.24. 09:46

Kamu állítás miatt verték agyon a férfit

Az italozásból vita kerekedett, aminek következtében haza küldte a férfi az édesanyát és három gyerekét. A nő nem ment haza, viszont a gyerekeit elküldte a két idősebb nebulóért azzal a kamu üzenettel, hogy a férfi megverte őt és revansot kell venniük.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A Nagyatádi Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal az anyával és két fiával szemben, akik azért támadtak rá a sértettre otthonában, mert a szülő elhitette gyerekeivel, hogy a sértett megütötte és ellökte őt.

A vádiratban foglaltak szerint a nő három kisebb gyermekével a sértettnél italozott, amely során összeszólalkoztak, ezért a sértett távozásra szólította fel őket.

Az asszony gyermekeivel kiment ugyan a házból, de annak udvarán megbízta a kiskorúakat, hogy menjenek haza és hívják ide két idősebb testvérüket azon üzenettel, hogy őt a sértett megverte, amiért elégtételt kell venniük.

 

A fiúk „az anyukkal történtek miatt” indulatosak lettek és egyből a sértett házához indultak. Út közben a valótlant állító szülővel is összetalálkoztak, aki megerősítette a bántalmazást, így hárman mentek vissza a férfihez. A sértett mindeközben bezárkózott, ennek ellenére kővel bedobták ablakait, rátörték a lakattal lezárt ajtót, majd - anyjuk bíztatására - a két fivér ököllel többször fejen ütötte, valamint megrúgta az ágyán fekvő és védekezésül összekuporodó sértettet.

A vádlottak a sértett bántalmazásával akkor hagytak fel, amikor észrevették, hogy vérzik az orra.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott azzal, hogy a bíróság a felfüggesztés idejére rendelje el a terheltek pártfogó felügyeletét.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában