Gyalogosgázolás

2022.05.06. 08:10

Egy 89 éves autós ütött el egy 81 éves nőt

Egy 89 éves olasz férfi ellen emelet vádat a Kaposvári Járási Ügyészség. A vád szerint figyelmetlenségből elgázolt egy 81 éves nőt tavaly júliusban Kaposváron.

Forrás: Ügyészség

Az idős sofőr tavaly júliusban Kaposvár belvárosában autózott, amikor egy zebrához közeledett nem vette észre időben, hogy az idős sértett már lelépett az úttestre. Ugyan a férfi azonnal vészfékezni kezdett, de az átkelőhely előtt megállni mégsem tudott. És ugyan lassan haladva - körülbelül 32 kilométeres sebességgel - elgázolta 81 éves asszonyt.

A sértett a földre zuhant, ekkor az autós a helyszínen félreállt és az asszony segítségére sietett.

A 80 éves gyalogost ugyan kórházba szállították, azonban a baleset során elszenvedett sérülései miatt szükségessé vált gyógykezelése során néhány héttel később életét vesztette.

A Kapposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában