Nem kis teljesítmény

2022.09.26. 09:40

Egyedül lopott el egy százkilós munkagépkanalat a fiatal férfi

Saját erejéből, egyedül lopott el egy 106 kilós munkagéphez való kanalat egy fiatal férfi, aki ellen a Kaposvári Járási Ügyészség lopás és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

Sonline

Lopással akarta pénzhiányát megoldani a fiatal férfi, ezért kifigyelte, hogy az egyik útmenti építkezésen használt földmunkagép kanalát a munkások leszerelték, és őrizetlenül a helyszínen hagyták.

Az erős testalkatú, küzdősport múlttal rendelkező vádlott ezután egy arra alkalmas időpontban az építkezésre hajtott, majd a 106 kg tömegű rézsűkanalat egyedül az autójába pakolta, és elhajtott a helyszínről. A férfi a több mint 300 ezer forint értékű zsákmányt rövid időn belül pénzzé tette az egyik fémátvevő telephelyen úgy, ahol azt állította, hogy övé a kanál.

 

A kaposvári rendőrök azonban rövid időn belül a lopott rézsűkanál nyomára bukkantak, és azt a fémátvevő telephelyen lefoglalták, így a sértett kára megtérült.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, és a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában