Családon belüli erőszak

2022.09.06. 13:30

Szabadnapos rendőrnő kelt egy édesanya védelmére

Édesanyját bántalmazta egy nő Somogymeggyesen, amikor az utolsó pillanatban egy szabadnapos rendőr lépett közbe.

Fotós: Shutterstock

Az eljárás adatai alapján 2022. szeptember 5-én egy somogymeggyesi asszonnyal a saját lánya kezdett el dulakodni, aki megkarmolta és fojtogatta őt, majd egy késsel támadt rá. A történteknek szemtanúja volt egy szabadnapos rendőr, aki azonnal véget vetett az agresszor ámokfutásának és megakadályozta, hogy a sértettet tovább bántalmazza. A 39 éves nő ekkor maga ellen fordította a kést és öngyilkossággal fenyegetőzött, amelyet végül többszöri felszólításra a földre dobott. A rendőrnő az esetről azonnal értesítette a kollégáit és a mentőszolgálatot, akik a zavart állapotban lévő támadót kórházba vitték. A Balatonföldvári Rendőrőrs munkatársai ezt követően - az édesanya védelmében - ideiglenes megelőző távoltartó határozat hoztak.

 

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában