Elsősegély

2023.01.03. 13:26

Életet mentett a kaposvári rendőr

Csak a gyors rendőri segítségnek köszönheti életét egy 57 éves kaposvári férfi, aki favágás közben belevágott a lábába egy láncfűrésszel. Az egyenruhásnak a sérült egy köszönőlevelet írt, hogy azonnal segítségének köszönhetően nem vérzett el.

Góz Lilla

December 7-én, amikor Farkas Bence és Nagy Milán őrmesterek, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedési járőrei egy balesetnél irányították a forgalmat. Közben tőlük pár méterre, egy családi ház udvarán egy férfi fát vágott, közben pedig a láncfűrésszel elvágta a lábát. – Egyszer csak az egyik házból kiabálásra lettünk figyelmesek, egy nő szaladt ki a kapun és odarohant hozzánk és segítséget kért, mert a férje elvágta a lábát, és el fog vérezni – idézte fel az esetet Farkas Bence őrmester, aki forgalmat irányított járőrtársával, Nagy Milán őrmesterrel. Farkas Bence berohant az udvarra és rádióján beszólt a tevékenységirányítási központba, hogy súlyosan vérző sérülthöz küldjenek azonnal mentőt. – Egy törülközővel szorítókötést alkalmaztam, így sikerült valamennyire elszorítani az eret, majd a mentők átvették a sérültet stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították. Az eset után pár nap múlva a sérült férfi egy köszönőlevelet írt a kapitányságnak, amelyben megköszönte a rendőrök segítségét. Farkas Bence elmondta: 2018 óta teljesít szolgálatot, ez volt az első életmentése rendőri pályafutása során és nagyon örül, hogy sikerült segítenie. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában