Illegális fegyver

2023.05.03. 09:14

A ravaszdi helyett magát lőtte le a svájci vadász

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a svájci férfival szemben, aki Magyarországra költözése után nem gondoskodott a Svájcban legálisan tartott lőfegyvere honosításáról.

Sonline

Fotóillusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Volodymyr TVERDOKHLIB

A vádirat lényege szerint a vádlott 2019. előtt megelőzően Svájcban élt, ahol több lövész klubnak is a tagja volt, illetőleg több lőfegyver – így egy 22 Long Rifle kaliberjelű tűzfegyver is – a tulajdonát képezte. 

A vádlott 2019-ben Svájcból a végleges letelepedés szándékával Magyarországra, egy Siófokhoz közeli faluba költözött. Ezt megelőzően a tulajdonát képező lőfegyvereket Svájcban eladta, ugyanakkor a 22 Long Rifle kaliberjelű pisztolyát a költözése során magával hozta és azt az ingatlanában anélkül tartotta, hogy ahhoz a Siófoki Rendőrkapitányságtól engedélyt kért volna.

A vádlott által engedély nélkül tartott lőfegyverről a nyomozó hatóság egy véletlen folytán szerzett tudomást, mivel a férfi tavaly novemberben az ingatlanán leállított terepjáróban ülve várakozott azt figyelve, hogy egy róka az ingatlanát határoló kerítésnél megjelenik-e. A pisztolyt csőre töltve a kezében tartotta, amikor véletlenül elsült a fegyver. Úgy, hogy a lövedék a bal combján megsebesítette a vádlottat, aki emiatt kórházi kezelésre szorult. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

 

A fénykép a fegyver szakértői vizsgálata során készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában