Kihasználta állapotát

2023.05.02. 08:47

Mozgássérültet rabolt ki a furfangos nő

Szóval tartotta a sértettet, amíg elemelte a holmiját kerekesszékéről.

K.R.

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette, illetőleg készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki egy férfiöltözőben az állapotát kihasználva és figyelmét elterelve megkárosított egy kerekesszékes férfit. 

A vádirat szerint a nő tavaly novemberben az egyik kaposvári szociális intézményben tartózkodott, ahol bement a férfiöltözőbe, ahol egyedül volt a sértett. Amikor látta, hogy a férfi a kerekesszékéből felállva, az öltözőszekrényébe kapaszkodva pakolt, mögé lépett. Kihasználva azt, hogy a sértett nem tudja megfelelően nyomon követni a mögöttes történéseket, illetve kartávolságon kívül nem tudja megakadályozni dolgai elvételét, leemelte a férfi kerekeszékének fogantyúján lévő szatyrát. Eközben folyamatosan szóval tartotta, hogy a figyelmét lekösse, ezután pedig sietősen távozott.

A nő a bűncselekmény elkövetésével készpénzt, több mobiltelefont és egyéb használati tárgyat zsákmányolt, valamint megszerezte a sértett bankkártyáját és személyes iratait is. A férfi azonban rövid időn belül észrevette a dolgai eltűnését, így a helyszínre érkező kaposvári nyomozók a sértett értékeit nagyrészt vissza tudták szerezni.
 

 


Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és annak időtartamára pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában