Kalandos este

2023.07.28. 09:16

Erőszakosan követelte vissza a szállásdíjat a balatoni vendég

A Siófoki Járási Ügyészség önbíráskodás kísérletével vádol egy harmincas éveiben járó férfit egy balul sikerült balatoni szállásfoglalás miatt.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

A férfi és felesége Horvátországba indultak nyaralni, amikor az autójuk Siófok közelében meghibásodott, ezért szállást kerestek a környéken, és megállapodtak a vendégházat üzemeltető sértettel, hogy az éjszakát ők és a kutyájuk is ott tölthetik. A szállás elfoglalása után azonban a vádlott kutyája hangosan ugatni kezdett, ezért a férfi és egy másik vendég között szóváltás alakult ki. A vita miatt a szállásadó felszólította az akkor már ittas férfit és feleségét, hogy hagyják el a bérelt szobát. A vádlott ekkor azt követelte, hogy adjon vissza neki 100 ezer forintot, mert annyit fizetett a szobáért. A sértett nem vitatta, hogy a férfinak a szállásdíj visszajár, de azt állította, hogy kevesebb pénzt kapott. A szállóvendég ekkor erőszakosan fellépve, veréssel és megöléssel fenyegette meg a szállásadót. A helyszínre érkeztek a rendőrök, akiknek a jelenlétében a sértett visszafizetett 40 ezer forintot a szállóvendégnek. A vádlott ezután távozott, azonban másfél órával később telefonon ismét fenyegetőzni kezdett, hogy további 60 ezer forintot fizessenek ki neki, de erre a sértett továbbra sem volt hajlandó. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztette börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában