Tilosban járt

2023.07.12. 18:21

Kikötőből mentettek egy SUP-ost a balatoni vízirendőrök

Kovács Gábor László

Kikötőből mentettek ki egy SUP-ost a balatoni vízirendőrök. Kedd délután a Siófok előtti vízterületen járőrözve vették észre a vízirendőrök, hogy egy férfi SUP-deszkával közlekedik a vitorláskikötőben. Az erős hajóforgalom miatt szinte lehetetlen lett volna a kikötőt biztonságban elhagyni, ezért a férfit a rendőrök a szolgálati hajóba emelték, és a szomszédos strandra vitték. A járőrök a 46 éves miskolci lakossal szemben tiltott fürdés miatt szabálysértési bírságot szabtak ki. 

Az eset kapcsán a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy fürödni csak a kijelölt fürdőhelyen, illetőleg ott szabad, ahol a fürdés nem esik tiltó rendelkezés hatálya alá. A kijelölt fürdőhely határát a parton tábla, a vízen bóják jelölik. Tilos fürdeni hajóútban, kikötők, hajóállomások, vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák területén. Tilos fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, de akkor is legfeljebb a mély víz határáig lehet bemerészkedni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában