Rablás

2023.07.07. 16:58

Megtámadtak egy nőt a donneri felüljárón, de visszaütött

Szerda hajnalban megtámadtak egy munkába igyekvő nőt a kaposvári belvárosban.

Kovács Gábor László

A donneri gyalogos felüljárón igyekezett a gyanútlan nő a munkahelyére reggel fél négykor, mert takarítónőként korán kezdett. Egy férfi jött vele szembe, és megkérdezte, hogy mennyi az idő. Megmondta neki, és továbbsietett, azonban a férfi követni kezdte, ez később a közterületi kamerák felvételeiből derült ki. Váratlanul mögé lépett, és elkapta a nyugdíj előtt álló nő kezét, és mellkason ütötte, miközben megpróbálta elvenni tőle a táskáját. A megtámadott nő azonban védekezett, és ösztönösen pofon ütötte a támadóját, akire erre nem számított. Annyira meglepődött a nő ellenállásán, hogy elengedte és elsietett.

A sértett a munkahelyén szólt a főnökének a történtekről, majd elment a rendőrségre feljelentést tenni. A kamerafelvételek alapján a rendőrség azonosította a támadóját, akit fényképről is felismert a nő. A férfit elfogták, annyit tudott meg róla, hogy nem kaposvári és erőszakos természetű, ezt bizonyítja, hogy más nőt is megpróbált megtámadni aznap. A takarítónőt megviselték a történtek, napokkal később sem tette túl magát az eseten, és azt szeretné, ha rendőrségi és a bírósági eljárásban nem kellene személyesen találkoznia az elkövetővel.

Megkerestük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatét, ahol érdeklődésünkre azt válaszolták, hogy a kaposvári rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kétrendbeli rablási kísérlet elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves férfi ellen. A gyanúsított 2023. július 5-én hajnalban és 6-án éjjel is rablást kísérelt meg Kaposváron, azonban mindkétszer meghiúsult a férfi tette. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a nyomozást, tanúkutatást, valamint elemezték a térfigyelő-kamerafelvételeket, amelynek köszönhetően azonosították és csütörtökön késő este elfogták a feltételezett elkövetőt. Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában