Majdnem átment rajta

2023.08.23. 09:25

A kutyát nem, de az élettársát elütötte részegen a saját udvarukon

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség egy harmincas éveiben járó brit férfival szemben.

Sonline.hu

A vád szerint a vádlott az esti órákban egy Kaposvár környéki községben lévő ingatlanán élettársával és ismerősével italozott. A férfi az éjszakai órákban elhatározta, hogy az ingatlan bejáratánál leállított kisbuszát a lakóépületként használt présházhoz közelebb parkolja le. Ezért beszállt a kocsiba, majd tolatni kezdett anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy nincs mögötte senki. Nehezítő tényező volt az alkoholgőzös állapoton kívül az is, hogy jobbkormányos volt a jármű és vaksötét volt az udvarban.

A kapatos vádlott szerencsétlenségére élettársa éppen kijött az udvarra, ahol az egyik kutyájukat akarta elterelni a gépkocsi útjából. Az állatot sikerült megmenteni, de az asszonyt a kisbusz alá gyűrte. 
Az ütközés következtében a sértett teste nagyrészt a gépkocsi alá került. A sértettnek még maradt ereje, hogy hangosan kiabálni kezdjen, amire a vádlott megállt. Az autóval kissé előre gurulva kiszabadította az asszonyt, majd segítséget nyújtott neki. Ismerősük ezalatt kihívta a mentőket, és eléjük motorozott a faluba azért, hogy ne tévedjenek el a külterületi ingatlanhoz vezető úton. A vádlottat a helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták, és megállapították, hogy közepesen ittas állapotban vezette a járművet.

A sértettnek a baleset következtében súlyos, többszörös csonttöréssel, zúzódásokkal és ficammal járó sérülései keletkeztek. A nyomozás során a vádlott visszatért az Egyesült Királyságba, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség intenzív jogsegélyforgalmat bonyolított le a brit hatóságokkal annak érdekében, hogy a férfit felelősségre lehessen vonni a bűncselekmény miatt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kiemelte: a Büntető Törvénykönyv közúton elkövetett bűncselekményekre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton - hanem mint jelen esetben egy magáningatlan udvarán - okoz legalább súlyos sérülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában