Gázolás

2023.08.01. 11:29

Elgázolta a kerékpárost a figyelmetlen motoros

Közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség azzal a siófoki motoros ellen, aki figyelmetlensége miatt ütött el egy szabályosan közlekedő kerékpárost.

Kovács Gábor László

Fotó: Ügyészség

A férfi 2022 augusztusában, az esti órákban segédmotoros-kerékpárjával közlekedett egy siófoki mellékutcában, amikor utolérte az előtte haladó személygépkocsit. A férfi vele azonos sebességű autót meg akarta előzi, azonban azt anélkül kezdte meg, hogy a szemből érkező járműforgalmat felmérte volna. A vádlott figyelmetlensége miatt már csak az előzés közben észlelte a vele szemben, szabályosan közlekedő kerékpárost, így a frontális ütközést nem tudta elkerülni. A biciklis az ütközés erejétől az úttestre zuhant és arccsont-, csigolya- és bordatöréses sérüléseket szenvedett. Nyolc napon túl, ténylegesen kilenc-tíz hét alatt épült fel. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában