Fejlődés

2023.08.23. 15:32

Új eszköz szolgálja a gyorsabb beavatkozást

3,3 millió forint értékű műszaki mentésnél alkalmazott eszközt adományozott a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére a város önkormányzata.

A tűzoltóság a biztos pont a magyar társadalom számára – mondta Ormai István. Nagyatád polgármestere a város adományának mai átadásán úgy fogalmazott: a tűzoltók még sosem okoztak csalódást az állampolgároknak, hiszen számíthatnak rájuk a balesetek sérültjei, a villámárvíz vagy éppen egy tűzvész elszenvedői. 

A tűzoltók bátor és önfeláldozó munkájához pedig a 21. század kihívásainak megfelelő eszközparkra van szükség. Ehhez járult hozzá a dél-somogyi város önkormányzata egy akkumulátoros feszítőhengerrel. Ez a berendezés többek között autóba szorult és bent rekedt személyek mentésére, a karosszéria szétfeszítésére vagy akár épületomlásnál is alkalmazható.  Az ünnepélyes átadást követően a berendezés működését a gyakorlatban is bemutatta a beavatkozó állomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában