Fotók

2023.08.29. 09:58

Villámcsapás okozott tüzet egy fenyvesi házban, útra döntötte a fákat a vihar

A hétfő esti vihar fákat döntött ki és tépázott meg Somogyban. Tizenhárom alkalommal kérték a tűzoltók segítségét közútra dőlt fák, leszakadt és a villanyvezetéken fennakadt faágak eltávolítása miatt.

Sonline.hu

Bakházán leszakították a villanyvezetéket a letört faágak, amelyek egy családi ház kerítésére zuhantak a Kossuth Lajos utcában.  A nagyatádi hivatásos tűzoltók távolították el az ágakat és körbekordonozták a sérült vezeték környezetét.

Siófok és Siójut között fa dőlt a vasúti sínekre, a siófoki hivatásos tűzoltók gyalogosan közelítették meg a vonatközlekedést akadályozó fát, majd rövid idő alatt összefűrészelték azt.

Tabon fa dőlt egy családi ház tetejére. A város önkormányzati tűzoltói darabolták le a fát a Dobó Katalin utcai épületről.

Villám csapott hétfő este egy balatonfenyvesi családi ház tetőszerkezetébe, emiatt az épületben tűz keletkezett. A balatonboglári önkormányzati és a marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy kerti locsolóval megkezdte az oltást, majd az egységek megbontották a tetőt és eloltották a még izzó részeket. Az épület teteje így mindössze tizenöt négyzetméteren károsodott. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét rá, hogy az áramot addig ne kapcsolja vissza, amíg a hálózatot szakember át nem vizsgálta. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában