Baleset

2023.09.29. 14:04

A figyelmetlenség vezetett a súlyos balesethez a 67-esen

Napjainkban egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, mely a járművezető gondatlanságára vezethető vissza. Érdemes megjegyezni minden járművezetőnek, hogy ha néhány másodpercre bármivel elvonják a figyelmüket az útról, az ugyanolyan, mintha vakon vezetnének.

Balatonszemes irányába közlekedett a 67-es főútvonal külső forgalmi sávjában egy sofőr 2023. szeptember 28-án hajnali 4 óra 35 perckor, amikor figyelmetlensége miatt jobbra letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközve keresztbe fordult a belső sávban. A gépkocsivezetőnek az ijedtségen kívül más baja nem esett, a járművéből kiszállva az út szélén várta a segítséget. Pár perccel később azonban megjelent a távolban egy személyautó, ami szabálytalanul, a jobbra tartási kötelezettség ellenére folyamatosan a belső sávban haladt a helyszín irányába. A járművezető későn észlelte a sávjában veszteglő autót, aminek nagy sebességgel nekiütközött. A baleset következtében négyen sérültek meg, mindannyiukat kórházba szállították

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy a vezetés közbeni figyelmetlenség komoly közlekedésbiztonsági kockázat, hiszen nagyon könnyen balesethez vezethet, ha csak 2 másodpercre nem az útra tekintünk! Továbbá szintén fontos, hogy lakott területen kívül a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten minden esetben törekednünk kell a jobb oldali sávban való haladásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában