Fotók

2023.09.04. 16:13

A Sió-csatornába, a kövekre esett egy férfi

Huszonhét alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén, melyek közül tíz műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók segítségére.

Sonline.hu

Szombat reggel egy mélybe zuhant férfi mentéséhez kérték a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét. Az egységnek Siófok Vámház utcájában, a Sió-csatorna vízmentes medréből kellett felhoznia a bajbajutottat, aki a kövekre esett. A tűzoltók nyakmerevítőt helyeztek a sérültre, majd hordágyra rögzítették és mentőkötelek segítségével felhúzták a csatornából. A mentők ezt követően kórházba szállították a férfit.

Öt alkalommal lehasadt faág miatt riasztották a tűzoltókat, mert az veszélyeztette a járókelőket és az autósokat. Marcali és Horvátkút között egy útra dőlt fa jelentett akadályt. Nagybajom külterületén pedig egy hatalmas faág foglalta el az egyik forgalmi sávot, amelyről bejelentést tettek az arra közlekedők. Egy autós azonban későn észlelte azt és nekihajtott. Egy fadarab az autó szélvédőjébe fúródott. Az eset során senki sem sérült meg. 

A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték, akik összefűrészelték az akadályt jelentő ágat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában