Líbiai mentőexpedíció

2023.09.21. 09:37

Egész nap dolgoztak a kaposvári életmentők Dernában

Koszorus Rita

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A magyar mentőcsapat tagjaként a kaposvári KÖTÉL Egyesület négy tagja is részt vesz a mentési munkákban a Budapest Mentőszervezet, Inter Rescue Hungarian Rescue Team, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal együtt. A kaposvári életmentők ma az utazásról tettek közzé beszámolót, amelyben azt írták, hogy helyzet súlyosságáról árulkodik, hogy alapesetben repülővel megközelíthető helyszín elérése kizárólag kombinált logisztikai formában volt oldható meg, mivel az infrastruktúra nagymértékben megsérült vagy megsemmisült. Az Izmirig tartó repülő út után tengeren folytatták útjukat, amely több mint 20 órát vett igénybe. 

Hozzátették: a tegnapi nap folyamán a megérkezést követően a kint lévő csapatok neki álltak a helyszíni munkálatoknak. S mivel lezárt katonai területen dolgoznak, a kinti infrastruktúra a katasztrófa miatt súlyosan sérült információkhoz velük kapcsolatban az itthon tartózkodók nagyon nehezen jutnak. A KÖTÉL tagjai a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat embereivel együtt dolgoznak, hogy minél hathatósabb segítséget tudjunk nyújtani az ottani károsultaknak. 

Forrás: KÖTÉL Egyesület

Tegnap megérkezett a magyar mentőcsapat a katasztrófa sújtotta városba, a líbiai Dernába. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csütörtöki beszámolója szerint a csapat tagjai szerdán, egész nap a katasztrófahelyszín közepén, munkával töltötték a napot. Azt írták, az életmentők fő feladata volt a területek végső átkutatása volt, azzal a céllal, hogy a helyi hatóságok ezt követően megkezdhessék a munkagépekkel a bontási folyamatokat.

Hozzátette: a katasztrófa által sulytott városrészt a katonaság által zárt területté nyilvánították,- így ennek megfelelően az ott dolgozó mentőcsapatokon kívül senki nem léphet be ezekre a területekre. A munkájukat nehezíti, hogy sok állati tetem van a területen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában