Összesítő

2023.09.11. 16:34

Kültéri tüzek borzolták a somogyiak idegeit a hétvégén

Huszonhárom alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén, ebből nyolc esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba.

Sonline.hu

Összességében hét tűzesetnél és nyolc műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozására. 

Kisebb-nagyobb szabadtéri tüzekhez riasztották a hét utolsó munkanapján a somogyi tűzoltókat. Ádánd külterületén is foltokban égett az aljnövényzet, közel a hétvégi házakhoz. A lángokat a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg, mielőtt kártett tettek volna az ingatlanokban. Balatonkeresztúr külterületén másfél hektáron égett a lekaszált fű és egy közeli sással benőtt terület. A marcali hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Egy húsz méter magas, odvas fa füstölgött a somogyaracsi temetőben. A barcsi hivatásos tűzoltók a fa törzsét motorfűrésszel megvágták, majd puttonyfecskendővel a tüzet eloltották. A fa belseje mintegy ötven centiméter magasságban izzott. A szomszéd kertje ég – erről tett bejelentést szombat délután egy kisbajomi lakos. A tüzet a nagyatádi hivatásos tűzoltóknak sikerült időben megfékezni, mielőtt az elérte volna a lakóházakat. 

Kürtöspusztánál száz méter hosszan égett egy fás, bokros terület. A tűz veszélyeztetett egy farakást, ám a lángokat sikerült időben megfékezni a marcali hivatásos tűzoltóknak. Somogyfajsz külterületén lángra kapott a magasfüves vegetáció. A marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet megfékezni, így az mindössze egy hektáron pusztított. Fotó: Nagyatád, Barcs és Marcali HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában