Sonline.hu videó

2023.09.07. 15:27

Lezuhant egy rendőrségi helikopter a Balatonnál

Lezuhant egy rendőrségi helikopter a Balatonnál csütörtök délután, értesült a sonline.hu. Áldozatokról nem érkezett információ.

Kovács Gábor László

Fotó: Berta Krisztián

Úgy tudjuk, hogy Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében egy rendőrségi helikopter került bajba. Információink szerint a gép a vízbe zuhant és elmerült. A rendőrök a helyszínre tartanak, későbbre ígértek tájékoztatást. Értesülésünk szerint a pilótákat mentőhelikopter szállította el, ám súlyos sérülés nélkül úszták meg az esetet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása alapján a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 15 óra előtt Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeit vizsgálják.

Videón a baleset

Frissítés: 
19:25

Kiemelték a helikoptert, melyet fotóriporterünk, Németh Levente a helyszínen meg is örökített.


18:10

Információink szerint még csütörtökön szeretnék kiemelni a helikoptert a Balatonból, ám még nem tudni biztosra mikor kezdődhet meg a műszaki mentés.

Fotók: Németh Levente

17:40

Uszály is érkezett a helyszínre.
 


17:20
A mentőhelikopter elhagyta a helyszínt, még 15 óra után. Berta Krisztián felvételén is látható.

17:00
A helyszínre megérkeztek a búvárok. Feltehetően azért, hogy felmérjék a műszaki mentés lehetőségeit.

Frissítés 16:00 

Megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy többet tudjunk meg az esetről. Akik az alábbi tájékoztatást adták. 

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

Frissítés 15:15

Az eset kapcsán az ORFK ad tájékoztatást. Amint kaptunk választ frissítjük cikkünket. Információink szerint az eset során sem civil, sem rendőr nem sérült meg.

A közösségi oldalon már terjednek a fotók a helyszínről.

Fotó és borítókép: Berta Krisztián

Ahogyan arról beszámoltunk a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál ezekben a napokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában