Összesítő

2023.10.03. 15:11

Baljósan indult hetünk, hétszer mentettek a tűzoltók

Balesetekhez, letört faág eltávolításához és mindennaposnak semmiképp sem mondható esethez is riasztották a somogyi tűzoltókat a hét első napján.

Lesodródott az útról és árokba hajtott, majd az úttestre visszacsapódva állt meg egy személyautó éjjel negyed kettőkor, Zamárdiban. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A siófoki tűzoltók áramtalanították gépkocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Karád és Andocs között fa dőlt a sínekre, amit egy mozdonyvezető jelzett. A vonat időben észlelte az akadályt, amelytől nem tudott tovább haladni. A karádi önkéntes tűzoltók siettek a mozdonyvezető, a kalauz és egy utas segítségére. A lehasadt ágat kötelek és motorfűrész segítségével eltávolították, így a vonat rövid idő után folytatni tudta az útját.

A reggel fél nyolcas csúcsforgalomban kérte egy autós a kaposvári hivatásos tűzoltók segítségét, ugyanis a tűzoltóság mellett, Kossuth Lajos és a Somssich Pál utca kereszteződésében munkagödörbe hajtott. Az egység kézi erővel kiemelte a járművet, amely sérülések nélkül folytatni tudta az útját.

Elütött egy biciklist egy személygépkocsi hétfő délután Ádándon, az Árpád utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók a mentők kiérkezéséig lezárták az érintett útszakaszt és megnyugtatták a gyermeket, akit sérülései miatt nem lehetett mozgatni. A mentők stabilizálták a sérült állapotát, majd a tűzoltó egységgel közösen a mentőhelikopterhez vitték. 

Az esti órákban baba hintába szorult egy kamasz Kaposváron, a Takáts Gyula téren. A város hivatásos tűzoltói szétcsavarozták a játszótéri hinta ülőkéjét, majd miután kiszabadították a lányt, újra összeszerelték a kisgyermek játékot. Az eset során személyi sérülés nem történt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában