Légi nyomozás

2023.10.03. 17:30

Drónnal csaptak le az illegális szemétre - FOTÓK

Drónokkal pásztázták kedden délelőtt a kaposvári Nádasdi utcát. A rendőrök, a közterületesek és a somogyi kormányhivatal szakemberei az eszköz segítségével az illegális hulladéklerakókat térképezték fel.

Góz Lilla

Hamar kikerült a rendőrségi gépjárműből a drón. Kezelője sokáig nem tétovázott, azonnal felszállt vele hatvan méter magasba. A modern eszköznek az erős szél sem volt akadály. A kaposvári Nádasdi utca és környékét pásztázták a levegőből. 

– Többedik alkalommal kértük a rendőrség segítségét, hogy a profi drónjukkal a külső városrészekben segítsenek az illegális hulladéklerakásokat felderíteni – mondta el Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere, a városrész képviselője. Hozzátette: céljuk, hogy mielőbb felszámolják a hulladéklerakásokat a városlakók egészsége érdekében. Kis Szabolcs, a kaposvári közterület-felügyelet vezetője elmondta: az akció keretében a rendőrök, a környezetvédelmi hatóság munkatársai és a közterület felügyelők közösen azon dolgoznak, hogy minél több illegális lerakót felderítsenek. 

 

– Ezek gócpontjai az égetéseknek, amelyek nagy mértékben rontják a levegő minőségét – tette hozzá Kis Szabolcs. Megjegyezte: idén ez a második közös drónos megfigyelés és a jövőben is terveznek ilyeneket a város teljes területén. – Szinte minden hulladék megtalálható a háztartásitól a veszélyesen át a fém hulladékig és a drón elől nehezebben tudják elrejteni – emelte ki Kis Szabolcs. Ha tapasztalnak illegális hulladéklerakást, akkor eljárást kezdeményeznek a környezetvédelmi hatósághoz felé, ők pedig különböző szempontok alapján bírságot szabnak ki. Peternel Péter, kaposvári rendőrkapitány elmondta: a városi kapitányság igyekszik az innovatív eszközöket alkalmazni, kaptak az önkormányzattól testkamerákat, az autókba menetrögzítő kamerákat és drónt is beszereztek, amely eszközt rendszeresen használnak. – A drón segített már elfogásokban, most az illegális hulladéklerakást figyeljük és erről a környékről több bejelentést kaptunk korábban, például ismeretlen elkövetők gumikat gyújtottak meg, szennyezve így a levegőt – jegyezte meg a rendőrkapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában