Fotók

2023.10.09. 08:33

Marihuánát termesztett egy brit nő egy Kaposvár melletti faluban

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó brit nő ellen, aki nagy tételben termesztett kábítószer-növényeket a saját kertjében.

Harsányi Miklós

2010-es évek közepén telepedett le egy Kaposvár környéki faluban, melyhez nagyobb terület tartozott. Magas kábítószer hatóanyag tartalomra nemesített kannabisz növényi magokat ültetett el a ház hátsó udvarán, és azokból saját fogyasztásra marihuánát termesztett. Minderről 2022 szeptemberében szereztek tudomást a kaposvári rendőrök, akiket az asszonynál tartott kutatáson permakultúra szemlélet alapján kialakított kert fogadott, melyet vegyesen dísznövények, gyógynövények, fűszernövények és az eredeti honos növények alkottak. A nyomozók ugyanakkor a növények között több mint 100 tő, különböző fejlettségi fázisban lévő kenderhibrid növényt fedeztek fel. A termesztés a helyszínen tapasztaltak alapján folyamatos, körforgásszerű volt. A nyomozók a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő növényeket a helyszínen lefoglalták. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában