Szomszédi viszony

2023.11.22. 11:23

Brutális állatkínzás: dróttal fogta meg, majd agyonütötte a szomszéd kutyáját

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meg akarta leckéztetni a szomszéd kutyáját, ám végül az állat pusztulását okozta.

Kovács Gábor László

A hatvanas éveiben járó férfit férfit bosszantotta, hogy a szomszéd kutyája időnként bement a telkére, odapiszkított és összejárta a kertet. 2023 márciusában dróttal erősítette meg a kerítésének alsó részét olyan módon, hogy abból hurkokat formált. Amikor nem sokkal később észrevette, hogy a hurok a szomszéd kutyájának nyaka köré szorult, egy ásónyelet vett magához, és azzal ütötte meg a hurok miatt menekülni képtelen állatot, amivel különös szenvedést okozott az ebnek. Bár ez az ütés önmagában nem lett volna halálos, a dróthurok okozta sérülések és az emiatt bekövetkező szívmegállás miatt azonban a kutya rövid időn belül elpusztult.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfi ellen.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában