Razzia

2023.11.27. 10:20

Harmincnégy sofőrt kaptak ki a sorból a rendőrök Kaposváron

Sorra szondáztatták az autósokat Kaposváron a rendőrök.

Koszorus Rita

Egy nap alatt 440 autóst ellenőriztek a rendőrök Kaposváron finn módszerrel, minden megállított sofőrt megszondáztattak az egyenruhások. Pozitív eredménnyel zárult a vizsgálat, hiszen egyetlen sofőrnél sem mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. 

A rendőröknek - többek között – az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása, a biztonsági öv hiánya, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint az irányváltoztatás szabályainak megszegése miatt összesen 34 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a vármegye szerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában