Gyilkosság

2023.11.27. 13:10

Megpróbálta felvágni az ereit az anyagyilkossággal vádolt német férfi

Fel-alá szaladgált az erdőben édesanyja halála után, sírt és imádkozott a csodáért, majd elájult és a réten tért magához – ezt vallotta hétfőn a Kaposvári Törvényszéken az a német férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2022 október végén kitette az autóból és sorsára hagyta mozgássérült édesanyját egy pusztakovácsi erdőben. A járókeretét eldobta, az idős nő holttestét napokkal később találta meg egy erdőjáró.

Kovács Gábor László

Több mint egy órán keresztül tett vallomást a német férfi a bíróság előtt, néhány kérdésre azonban nem válaszolt.  

– Abban az időben probléma problémára halmozódott a család életében – fordította a tolmács a vádlott szavait. – Az igazolványaink és az autónk vámrendszáma lejárt, és a beteg édesanyámnak nem volt magyar tb-je. November elsején indultunk volna haza Németországban, hogy ott kezdjünk kezelésbe egy egészségügyi intézetben, a nővérem segített volna. 

Október végén Marcaliban bevásároltak, mintha kempingezéshez készülődtek volna. Ahhoz az erdőhöz utaztak, ahol az idős asszony, aki 2014 óta élt Magyarországon, korábban a kutyájával szeretett sétálni. Az autóban aludtak, ezt tették már máskor is, holott egy házat béreltek Kisberényben. Reggel a férfi holtan találta az édesanyját az autóban. 

– Nem akartam otthagyni az erdőben, mert tisztességes temetést érdemelt volna, de abban a pillanatban nem tudtam, hogy mi a helyes és a helytelen – mondta a német férfi, aki egy bírói kérdéstől ingerült lett. – Nem okoztam sérülést az édesanyámnak, 57 évesen soha nem követtem el erőszakos bűncselekményt, mégis egy éve vagyok letartóztatásban. 

Az ügyész kérdésére elismerte, hogy korábban viszont azt vallotta a rendőrségen, hogy az anyja három napig eltűnt, és nem tudja hogyan halt meg, és került az erdőbe. Erre a vádlott azt válaszolta, hogy üvöltöztek vele a rendőrségen, sokkhatás alatt állt, pszichológusra lett volna szüksége, és kétségbeesésében megpróbálta felvágni az ereit.    

 

Nem tudni, mi lett a pénz sorsa

A bíróságon vallomást tett az a gadányi férfi, aki korábban befogadta a német férfit és édesanyját. Azt állította, hogy a párja gondozta a beteg asszonyt, mert a vádlott általában alkoholos befolyásoltság alatt állt. A gadányi férfi sem tagadta, hogy ittak bőven, hogy „jól érezzék magukat”. A vendégek döntése volt, hogy a házban vagy az autóban töltik az éjszakát. Később a német férfi azt az üzenetet írta neki, hogy hazaindultak Németországba, de határon megállították őket a covid miatt. Ezután a német férfi visszatért Kisberénybe, és szomorúnak tűnt. Arra a bírói kérdésre a vádlott nem tudott válaszolni, hogy mi lett anyja házának árával, amit korábban eladtak. A tárgyalás kedden szakértők meghallgatásával folytatódik, ekkor kiderülhet, mi okozta az idős nő halálát.  

      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában