Életveszély

2023.11.24. 09:39

Mellkasoson szúrta ismerősét az udvaron, majd lefektette a házban

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés kísérletével vádol egy letartóztatásban lévő, harmincas éveiben járó férfit, aki közös italozás közben szúrta mellkason ismerősét.

Kovács Gábor László

A vádlott, élettársa és közös ismerősük 2023 áprilisában együtt italoztak egy siófoki hétvégi házban. A beszélgetés alatt szerzett tudomást a vádlott arról, hogy a sértett a korábbi szakításuk idején szálláslehetőséggel segítette az élettársát. Féltékeny lett, de anélkül, hogy emiatt keletkezett indulatát kimutatta volna, megkérte az ittas sértettet, hogy kísérje ki az udvarra. A hétvégi ház udvarára érve a nála lévő, 9 centi pengehosszúságú pillangókéssel mellkason szúrta a sértettet, akit ezután bekísért a hétvégi házba, majd lefektette a szobában lévő ágyra. A nő nem tudott az udvaron történtekről, és a sértett rosszullétét ittasságának tudta be, azonban később látta, hogy a férfi erősen vérzik, ezért értesítette a mentőszolgálatot. A sértett a tüdejét ért szúrás következtében közvetlen életveszélyes állapotban volt, az orvosi ellátás mentette meg az életét.

A késelőt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában