Fenyegetés

2023.12.15. 08:56

Késsel támadtak egy fiúra a kaposvári buszpályaudvaron a pénzéért

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablással vádol egy férfit, aki késsel fenyegetve szerezte meg egy kiskorú fiú készpénzét.

Kovács Gábor László

Az ötvenes éveiben járó hajléktalan 2023 szeptemberében a kaposvári távolsági buszpályaudvaron pénzt kért a nála alacsonyabb és gyengébb testalkatú fiútól, aki azonban közölte a vádlottal, hogy nincs pénze. A férfi ennek ellenére nem tágított, és a követelésének nyomatékosítása érdekében egy kést vett elő a ruházatából. Ettől megijedve a sértett egy ezer forintos bankjegyet adott át a vádlottnak, aki ekkor látta, hogy áldozata aprópénzt is tart magánál. A fiatal fiú félelmében még 200 forint aprót ugyancsak át kellett adnia a rablónak.

A vádlott elmenekült a helyszínről, a kaposvári nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján hamar elfogták az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, illetve vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a vádlott egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában