Bábonymegyeri tolvajok

2023.12.28. 10:33

Kirámolták a fél falut a helyi sorozatbetörők

Hat házba törtek be Bábonymegyeren helyi fiatalok 2022 augusztusától. Jól ismerték a falujukat, így tudták, hogy a kiszemelt ingatlanokat felújították, mivel egyikük korábban segédmunkásként dolgozott építkezéseken.

Kovács Gábor László

 Azzal is tisztában voltak, hogy hol vannak a lakatlan házak, vagy olyan épületek, amelyekben a külföldi tulajdonos nem tartózkodik, vagy mikor nincsenek otthon a tulajdonosok. A betörők utánfutós személyautóval mosogatógépet és kapálógépet is el tudtak szállítani a házaktól. Többnyire szerszámgépeket kerestek, a több százezer forintos zsákmányuk egy részét azonban a nyomozók megtalálták náluk. A három tolvaj közül az egyik, jelenleg letartóztatásban lévő férfi valamennyi bűncselekményben részt vett, még a tőle külön élő apját sem kímélte, az ő udvarából egy láncfűrészt lovasított meg. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottak ellen próbára bocsátást, illetve közérdekű munka büntetést indítványozott, míg a letartóztatott felnőtt férfit börtönbe küldenék.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában