Lopás

2023.12.08. 11:46

Közös munkával fosztották ki a kerékpárost

Lopással vádol két férfit és egy nőt az ügyészség, akik az utcán sétálva azt látták, hogy az idős kerékpáros megállt mellettük, a kerékpárját kitámasztotta, majd visszasétált a közeli buszmegállóban várakozó ismerőséhez.

Kovács Gábor László

 Egyikük, egy büntetett előéletű férfi észrevette, hogy a biciklis a készpénzét és igazolványait tartalmazó pénztárcáját a kerékpár kormányára akasztott szatyorban hagyta. Nyomban jelzett az élettársának, aki kivette a pénztárcát a szatyorból. Az értékeinek eltűnését észlelve a sértett még aznap feljelentést tett a rendőrségen, és a nyomozók egy térfigyelő kamera felvételei alapján rövid időn belül azonosítani tudták az elkövetőket. Közben a vádlottak a pénzt elköltötték, a pénztárcát pedig elégették. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival, mint felbujtóval szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt. A fiatalabb férfit, mint bűnsegédet közérdekű munka kiszabására ítélnék. A nő próbára bocsátását tartják megfelelőnek, de indítványozták, hogy a bíróság szabjon ki rá vagyonelkobzást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában