Tolvaj a házban

2023.12.04. 09:16

Kifosztottak egy oxigénpalackhoz kötött idős nőt Barcson

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége kifosztás miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy huszonéves férfit, aki egy oxigénpalackhoz kötött idős nőtől vette el a pénzét.

Kovács Gábor László

A férfi tudott arról, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötött sértett egyedül él, és kora és egészségi állapota miatt az ágyból alig kel fel, mozogni is csak rövid ideig képes. A tolvaj ezt kihasználva 2023 őszén bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni. Azonban felébredt a behatoló mozgására, és rászólt, hogy távozzon. A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból. Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, de az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédült, és a földre rogyott. Az egyik szomszéd azonban meghallotta az asszony segélykiáltását, és értesítette a rendőröket. A Barcsi Járásbíróság a vádlottat 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet első fokon nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte az eddig őrizetben lévő vádlott letartóztatását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában