Megoldások

2023.12.19. 10:28

Sörösüveggel dobálta széjjel haragosát az agresszív férfi

Egy rekeszt sört rászánt a bosszúra. Mert már nem volt szomjas...

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, harmincas éveiben járó férfival szemben.  A vád szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2023 júniusában az éjszakai órákban ismerőseivel az egyik marcali környéki falu utcáján sörözött, amikor megjelent a sértett a gépkocsijával, és cigarettát kért a vádlott társaságától. 

A vádlott a haragosát felismerve indulatba jött és a felszólította a sértettet, hogy szálljon ki az autójából. A két férfi között ekkor csak szóváltásra került sor, majd a vádlott látszólag úgy tett, mintha gyalogosan elindulna a falu központja felé, amikor azonban az árok szélén lévő sörösrekeszhez ért, abból kivett két bontatlan üveget, majd azokat egymáshoz csapva összetörte. A férfi ezután az üvegcsonkokkal a kezében a sértett felé indult, akit verekedésre hívott ki. A sértett ettől megijedt és beült az autójába, mire a vádlott a gépkocsi bal oldali felhúzott ablakának vágta a súlyos sérülések okozására alkalmas üvegcsonkokat.  

A vádlott ezután még indulatosabb lett, és újabb sörösüveget vett magához, amit a gépkocsi jobb oldali lehúzott ablakán keresztül nagy erővel a sértett irányába dobott. A férfi azonban el tudott hajolni a felé szálló üveg elől, amely ennek következtében a bal oldali első ablakot törte ki.

A sértett ezután hátramenetben haladva el akarta hagyni a helyszínt, de a vádlott a magához vett sörösüvegekkel még legalább háromszor megdobta a mozgó autó motorháztetőjét, majd az általa korábban kitört, bal oldali első ablakon át a sértettet célozva egy újabb bontatlan sörösüveget dobott a mozgásban lévő gépjárműbe, ami a megtámadott férfi bal kezét és bal oldali bordáit találta el.

A sértett az őt ért erőszak hatására autójával belesodródott az árokba. Ekkor lépett közbe az eset egyik szemtanúja, aki ellökdöste a vádlottat a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű, erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést kért.

A fényképet a Marcali Rendőrkapitányság készítette a bűncselekménnyel megrongált gépkocsiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában