Katasztrófavédelem

2024.01.31. 17:42

Gyorsan megfékezték a kéménytüzeket

Több kéménytűzhöz is vonulniuk kellett a somogyi tűzoltóknak az elmúlt napokban.

Marosi Gábor

Csökölyben egy családi ház füstelvezetőjében gyulladt meg a korom szerda reggel. Az esethez a kadarkúti önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a kandallóból eltávolították a parazsat, majd a kéményt megtisztították az izzó részektől.
Egy balatonboglári és egy szentai családi ház kéményében pedig hétfő este izzott be a lerakódott korom. A Balaton-parti esetnél a boglári, a dél-somogyinál a csurgói önkormányzati tűzoltók távolították el a tüzelőanyagot a fűtőberendezésből, majd a kéményből az izzó részeket. Az egységek felhívták a tulajdonosok figyelmét arra, hogy a füstelvezetőt ne használják, amíg azt a kéményseprő át nem vizsgálta. A balatonboglári ház fűtését az ott élők meg tudták oldani más módon, így a családnak nem kellett elhagynia otthonát. A szentai ház lakói azonban ideiglenesen rokonokhoz költöztek. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően egyik családi háznál sem terjedt át a tűz az épület többi részére. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában