„Nyakzó” háló

2024.01.23. 11:54

Lebuktak a kéthelyi rapsicok

Orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik egy tiltott halászati eszköznek minősülő halászhálóval rapsickodtak Kéthely környékén.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

A vádirat szerint a két férfi 2023 júniusában egy Kéthely környéki tóhoz ment, ahol egy 7 méter hosszú, tiltott halászati eszköznek minősülő „nyakzó hálót” helyeztek a vízbe úgy, hogy azt egy-egy karóra kifeszítették, majd a közeli erdőbe húzódtak, és több alkalommal visszatértek a vízpartra ellenőrizni a hálót.
A vádlottak tevékenysége azonban gyanús lett a közelben tartózkodó halőröknek, ezért őket távcsővel és hőkamerával figyelni kezdték, majd amikor a két férfi a háló felé indult, intézkedés alá vonták őket, és értesítették a rendőröket. 

visszaengedték a halakat

A rendőrök jelenlétében végül a vádlottak a partra húzták a hálót, melyben ekkor két - 4,5 és 8,5 kg tömegű - ponty volt fennakadva, melyeket a halőrök visszaengedtek a vízbe. 
Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására, valamint az idősebb vádlott esetében a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására tett indítványt.

nyakzó háló, hal, orvhalászt, rabsic
Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában