Nagy képzelőerő

2024.01.12. 12:30

Leszállították a vonatról, erre kitalált egy mesét

Valótlan bejelentéssel és a hatóság félrevezetésével vádolnak egy 15 éves lányt, aki 2023 nyarán megszökött a gondozási helyéül kijelölt, Kaposváron található gyermekotthonból, majd felszállt a Kaposvárról Budapestre tartó személyvonatra.

Kovács Gábor László

Fotónk illusztráció

Mivel nem rendelkezett érvényes menetjeggyel, a vádlottat a kalauz egy tolnai falu állomásán leszállította. A fiatalkorú lány ezután egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a rendőrséget, és telefonon azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy másik, szintén az intézetben nevelkedő, kiskorú barátnőjével szökött meg, majd az utcán megállt mellettük egy fekete autó, melyből két ismeretlen férfi szállt ki, akik a barátnőjét erőszakkal a kocsiba tuszkolták és elhajtottak. A bejelentés szerint az ismeretlenek őt is el akarták kapni, de neki sikerült elfutnia. A  rendőr járőrök tíz perc múlva a helyszínre érkeztek, nekik ugyanazt mondta. Ennek alapján aztán nyomozást is elrendeltek. A rendőrségen azonban elismerte, hogy a történetet csak kitalálta. A nyomozást ezután megszüntették. A fiatalkorú vádlott ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség javítóintézeti nevelésre ítélését, illetve pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza. 

borítóképünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában