Online csalás

2024.01.03. 11:17

Százakat vert át: eltorzított hangon csalt ki 15 millió forintot

A Marcali Járási Ügyészség több száz rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó szabolcsi nő ellen, aki egy internetes csalássorozatban 488 sértettet ejtett tévedésbe.

Kovács Gábor László

2021 decembere és 2023 januárja között több internetes oldalon különböző álneveket használva hirdetett eladásra játékkonzolokat, kerti játszóteret, fürdődézsát és egyéb használati cikkeket.

A hirdetésekre az ország szinte minden pontjáról jelentkező sértettekkel szöveges üzenetekben, valamint telefonon, eltorzított hangon tartott kapcsolatot, majd arra kérte őket, hogy a kialkudott vételárat, vagy annak egy részét előlegként előre utalják át az általa megadott több különböző pénzintézetnél vezetett bankszámlára. Ezután a vevők számára elérhetetlenné vált. A nő ezzel a módszerrel 488 sértettől összesen 15 millió forintot csalt ki.

A vádlott a csalássorozatot azután is folytatta, hogy a marcali nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, ezért a bűnismétlés megakadályozása érdekében végül 2023 januárjában a bíróság letartóztatta.

Az ügyészség közel 300 oldalas vádiratot nyújtott be a Marcali Járásbíróságra, a nő ellen  végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában