Távmunka

2024.02.19. 09:43

A Balatonnál nyaralva csalt a német ügyfélszolgálatos

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádol a Kaposvári Járási Ügyészség egy negyvenes éveiben járó német férfit, aki az egyik német közszolgáltató informatikai rendszeréhez meglévő hozzáférését kihasználva Somogyból okozott kárt a cégnek.

Kovács Gábor László

A Balatonhoz közel lakott, és közben referensként munkát vállalt egy olyan vállalkozásnál, amely telefonos ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújtott az egyik német közszolgálati cégnek. A férfi a távmunkában végzett munkája közben a laptopján keresztül hozzáfért a cég adatbázisához. Feladata volt az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, így adott felvilágosítást 2023 márciusában egy Németországban élő ügyfélnek a 900 euró összegű túlfizetésével kapcsolatban, mely alapján a fogyasztó a plusz befizetés összegének kiutalását kérte. A vádlottnak ebben az időszakban anyagi nehézségei voltak, ezért az ügyfél új bankszámlája helyett a sajátját rögzítette a cég rendszerében, így a majd 350 ezer forintos átutalást ő kapta meg. A német cégnek végül azért nem keletkezett kára, mivel a vádlottat foglalkoztató vállalkozás helyt állt helyette. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában