Nem várta meg az intézkedés végét

2024.02.21. 09:20

Gyalázta a rendőrt a balatonfenyvesi sofőr, majd elhajtott

Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy középkorú férfi ellen a Fonyódi Járási Ügyészség, aki becsületsértő kifejezést használt egy rendőrre.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

A fonyódi rendőrkapitányság járőre közös szolgálatot látott el az egyik polgárőrrel Balatonfenyves területén, amikor közlekedésrendészeti intézkedés miatt megállítottak egy teherautót. Az autóvezető ismerete a rendőrt, aki már többször járt el vele szemben. A vádlott ekkor úgy, hogy azt a rendőrön kívül a jelen lévő polgárőr is jól hallja, a munkavégzésével összefüggő, becsmérlő kifejezést használt a járőrrel szemben, majd elhajtott az autójával. Az eset kapcsán az ügyészség fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a becsületsértés és a rágalmazás magánvádas eljárás helyett közvádra üldözendő, ha bíró, ügyész vagy rendvédelmi szerv tagjának sérelmére, annak hivatalos eljárása alatt, illetve hivatalos eljárás miatt követik el, ezért az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában