Hamis tanúzás

2024.02.26. 08:56

Hamis horvát orvosi papírokkal akartak megmenekülni a börtöntől

A Kaposvári Járási Ügyészség hamis tanúzással vádol egy 40 éves keszthelyi nőt, aki a testvérével szemben kiszabott börtönbüntetés végrehajtását akarta hamis okiratokkal elodázni.

Kovács Gábor László

A fivérére a Kaposvári Törvényszék több éves börtönbüntetést rótt ki adócsalás és más bűncselekmények miatt. A férfinak már be kellett volna vonulnia a börtönbe, de a nővére 2021-ben és 2022-ben az ügyvédjein keresztül többször is a zadari, majd a rijekai kórházak által kiállított horvát nyelvű orvosi dokumentumokat nyújtott be, melyek szerint a férfi az életét közvetlenül veszélyeztető betegségben szenved, ezért kérte a börtönbüntetés elhalasztását.

A vádlott kérelmének először a Kaposvári Törvényszék helyt adott, és hat hónap halasztást engedélyezett, ám az újabb kérelmekkel kapcsolatban elrendelt szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a férfi nem szenved a büntetés végrehajtását kizáró betegségben. Kiderült, hogy a vádlott által becsatolt horvát orvosi dokumentumok valótlan tartalmúak. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a nőt ítéljék próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában