Lezárult a per

2024.02.14. 11:22

Jogerősen elítélték a taszári olasz szemét lerakóját

Jogerősen lezárult szerdán a taszári szemétlerakás nagy visszhangot kiváltó ügye. Tavaly februárban a rendőrök rakodás közben tetten érték az illegális szemétlerakókat.

Kovács Gábor László

Fotó: MW

Kiderült, hogy egy 47 éves férfi három kamionnyi szemetet próbált meg elhelyezni egy taszári telephelyen, amelynek ismerőse cége volt a tulajdonosa. Hulladékgazdálkodási engedélye nem volt, és a sofőrök által átadott fuvarleveleket hamis adatokkal töltötte ki. A rendőrök a munkát felfüggesztették, és a teherautókat a későbbi visszafordításig feltartóztatták. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a vádlottat ítéljék végrehajtandó börtönbüntetésre, tiltsák el a közügyektől és szabjanak ki rá pénzbüntetést. Tárgyalás közben kiderült, hogy a kamiont előbb a szlovén-magyar határon is megállították, és akkor már vissza is fordíthatták volna, de a rendőrök megszervezték a taszári tettenérést. 

Első fokon a Kaposvári Járásbíróság hulladékgazdálkodás rendjének megsértésért és hamis magánokirat felhasználásáért két év börtönre ítélte négy évre felfüggesztve. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. A vádlott ügyvédje kiemelte, hogy a védence beismerő vallomást tett, és egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint a férfi egészsége súlyosan megromlott, önellátásra képtelen. Az utolsó szó jogán a szerdai másodfokú tárgyaláson a vádlott arról beszélt, hogy a kaposvári kórházban robotikával kezelik a betegségét, így javult a járása.

 

Helybenhagyták az ítéletet 

A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az első fokú ítéletet azzal az indoklással, hogy nagy tárgyi súlyú bűncselekményről van szó, de tekintettel a vádlott súlyosan megromlott egészségi állapotára nem látták indokoltnak, hogy börtönbe küldjék. A pénzbüntetés tárgyi feltételei sem álltak fenn, mert a vádlott jelenlegi havi jövedelme 100 ezer forint.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában